Waarom behandelen?

Iedereen die paardrijdt zal het herkennen. Je hebt plezier met je paard en jullie trainen samen hard, maar toch loop je steeds tegen dezelfde moeilijkheden aan. Meer teugeldruk links of rechts, je paard springt in de verkeerde galop of bokt zelfs bij het aanspringen. Oefeningen gaan op de ene hand makkelijker dan op de andere hand.  Moeilijk willen nageven, verlies van takt, allemaal tekenen van onbalans. Je wilt in balans en als eenheid met je paard kunnen rijden, maar ergens zit een verstoring. Mogelijk kan ik dan iets voor jullie betekenen!

Ieder bezoek begint met jullie verhaal. Na deze kennismaking zal ik het paard in beweging willen zien, vaak is enkel stappen op de harde bodem voldoende, zowel in een rechte lijn als in een wending. Soms zal ik ook vragen om een stukje draf, eventueel aan de longeerlijn. Om de behandeling prettig te laten verlopen, is het van belang dat we droog kunnen staan en dat het paard droog en schoon is bij aankomst. 

Hierna start mijn onderzoek naar de bewegelijkheid in het lichaam, waarbij ik let op spierontwikkeling, spierspanning en de bewegingsuitslag. In principe moet alles in het lichaam wat kán bewegen, ook bewegelijk zijn. Als dit niet het geval is, kan er sprake zijn van een blokkade. Na mijn onderzoek ga ik aan de slag de blokkades op te lossen om te zorgen dat jij en je paard weer fijn aan de slag kunnen! Ik gebruik voor de behandeling verschillende methoden: Osteopathie en Dry Needling. Wat er precies noodzakelijk is wordt altijd overlegd. 

Na een behandeling heeft een paard altijd enkele dagen nodig om te herstellen. Houd er rekening mee dat er enkele dagen tot een week niet intensief mag worden gewerkt.